Psikoloji Sözel Mi? Eşit Ağırlık Mı, Sayısal Mı?

Psikoloji Sözel Mi? Eşit Ağırlık Mı, Sayısal Mı?
psikoloji sozel mi
0

Psikoloji bölümü, matematik ve sosyal bilimler becerisi gerektirdiği için sözelden alım yapmaz yani eşit ağırlık bölümüdür. Eşit ağırlık becerilerine sahip bir kişi psikoloji bölümüne girebilir. Sözel alanında bulunanlar, matematiği ve geometriyi iyi yaparsa onlar da psikoloji tercihi yapabilir. Bunun için farklı alanda olmanız buna engel değildir.

Eşit ağırlık dersleri iyi olan kişiler, Türkçe ve Matematik alanına özellikle yoğunlaşmalıdır. Üniversite sınavına herkes farklı alandan girebildiği için Türkçe ve sosyal dersler iyi yapılabilir. Eşit ağırlık öğrencileri ise matematik dersini geliştirerek bu rekabetten kolaylıkla sıyrılabilir

Peki sözel alanı öğrencisi nasıl psikoloji kazanır?

Sözel alanında bulunan bir öğrencinin psikoloji kazanması için kendi alanındaki sorulara yüksek oranla doğru cevap vermesi ve aynı zamanda azami miktarda matematik çözmesi gerekir. Türkçe ve sosyal bilimler alanında fulle yakın yapan bir öğrenci az sayıda matematik sorusu çözerek psikoloji bölümünü kazanabilir. Benim bahsettiğim devlet üniversitesi psikoloji bölümüdür.

Eğer ki sözel alanında birisi özel üniversitede psikoloji bölümü okumak istiyorsa bunun için Türkçe ve sosyal bilimleri fullemesi yeterlidir. Günümüzde puanlar, eskisi kadar yüksek değil. Sözel alanında da olsanız matematiği iyi yapamasanız bile umudunuzu kaybetmeyin. Kendi alanınızda en iyisi olun ve temel matematik konularını öğrenmeye gayret gösterin. Emin olun, eğitimde imkansız diye bir şey yoktur.

psikoloji sayisal mi

Psikoloji Eşit Ağırlık Mı?

Evet, psikoloji bölümü eşit ağırlıktır. Eşit ağırlık derslerini yapanların başarılı sayıldığı alandan öğrencileri alır. Psikoloji bölümünü kazanmak için sözel ve matematik bilmek zorundasınız. Sadece sözel bilerek ya da sadece matematik bilerek bu bölüme giremeyebilirsiniz.

Psikoloji Sayısal Mı?

Hayır, psikoloji sayısal değildir eşit ağırlıktır. Şunu belirtmek de fayda var; sayısal alanında olan kişiler de eşit ağırlık sınavlarına girerek eşit ağırlık puan türünü hesaplatabilir. İyi bir eşit ağırlık puanına eriştiyseniz sayısal ya da sözel alanında olmanızın bir önemi olmaksızın bu bölümü tercih listenize ekleyebilirsiniz.

Psikoloji Bölümü İçin Matematik Şart Mı?

Evet, psikoloji bölümü eşit ağırlık alanından alım yapar ve bunun için de matematik gereklidir. Bu alanda matematik ve geometrinizin olması gerekir. Türkçe ve sözel alanlarında iyiyseniz azami derecede matematik bilginizin olması gerekir. Hiç matematik yapmadan psikoloji okumanız çok zor bir ihtimaldir.

Psikoloji İçin Hangi Alan Okunmalı?

Ortaokuldan mezun kişiler lisede ”Eşit ağırlık alanını” seçmelidir. Psikoloji bölümü için eşit ağırlık alanı tercih edilmelidir. Psikolog olmak istiyorsanız EA derslerini iyi yapmalısınız.

Keşfedin: Sosyoloji Okuyan Psikolog Olabilir Mi?

Founder of Sosyologer

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir