Coronavirüs Nedir? / Coronavirüs Belirtileri Nelerdir?

Coronavirüs Nedir? / Coronavirüs Belirtileri Nelerdir?
0

Coronavirüs nedir? Sorusu, Coronavirüs yayıldıktan sonra sıkça aranmaya başladı. Son günlerde Türkiye’de coronavirüs testlerinin pozitif çıkması ve sayının giderek artması, insanlarda tedirginliğe yol açtı. Bu nedenle de öldürücü virüs hakkında birçok araştırmalara gidildi. Bizde bu noktada aranan tüm araştırmaları sizler için derledik.Dilerseniz, ayrıntılara geçelim;

Coronavirüs (COVID-19) Nedir?

Coronavirüs diğer bir adı ile Covid-19 virüs; memeli hayvanlarda da görülebilen fakat en çok insanlarda görülen ve ölümcül tehlikesi olan bir virüstür. Coronavirüs, fiziksel temas veya solunum yoluyla bulaşabilir. Bu nedenle dikkatli olunması gereklidir.

Coronavirüs, vücuda bulaştıktan sonra ‘solunum yolu enfeksiyonlarına’ neden olmaktadır. Solunum yolu enfeksiyonlarının en bilindikleri ise; Mers-CoV, SARS-CoV ve 2019-aCov dur.

Corona virüsü nasıl bulaşır? Sorusunun cevabı, sadece insanlarla sınırlı değildir. Hayvanlardan da bulaşabilir. Bu nedenle de hayvanlar ile de araya mesafe konulmalıdır.

Coronavirüs Belirtileri Nelerdir?

Coronavirüs belirtileri, salgının yayılmaması için bilinmelidir. Coronavirüsün Türkiye’de görülmesinden sonra insanlar, belirtiler üzerine meraka düştü. Aşşağıda verilen belirtileri kendinizde görüyorsanız, lütfen en yakın sağlık merkezlerine gidin. Veya Corona Bilgi Hattından destek alın. Dilerseniz, coronavirüsü belirtileri nelerdir? Sorusunu cevaplayalım.

  • Hissizlik ve durgunluk

  • Psikolojik halinde meydana gelen bozulmalar

  • Dengede ortaya çıkan problemler

  • Solunum yolu rahatsızlıkları, solunumda zorlanma

  • Grip ve nezle gibi hastalıklar ın belirtileri( Corona belirtileri bunların belirtilerine çok yakın)

  • Karın bölgesinde meydana gelen şişkinlikler

Coronavirüsten Nasıl Korunulur?

Bilindiği üzere coronavirüs, grip ve nezle ile aynı belirtileri göstermektedir. Bu nedenle de bu hastalıklarda yaptığımız şeylere benzer şeyleri yapmalıyız. Bol bol su içmeliyiz ve dezenfe yöntemi ile coronavirüsünden korunmalıyız. Temizlik ile coronavirüsünün etkisi en aza indirilebilir. Dilerseniz, coronavirüsünden nasıl korunurum? Sorusunun cevabı için ayrıntılara inelim;

  • Çiğ veya pişmemiş hayvan besinlerinden uzak durulmalıdır.

  • Hapşuruken veya öksürürken ağız, peçete vs. ile kapatılmalıdır.

  • Eller sık sık yıkanmalıdır.

  • Temizlik esas alınarak, hayat sürdürülmelidir.

  • Hastalığın, hayvanlardan yayıldığını da düşünürsek, hayvanlarla araya mesafe konulmalıdır.

  • Hastalık belirtisi olan insanlardan uzak durulmalıdır.

Coronavirüs Türkiye’de Görüldü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamaya göre; coronavirüs Türkiye’de görüldü. Türkiye’de görülmesinden sonra hızla yayılan coronavirüs, herkesi tedirgin etmiş durumda. Yukarıda verdiğimiz belirtileri ve korunma yöntemlerini dikkate alarak coronavirüsü fark etmeniz ve harekete geçmeniz mümkün.

Coronavirüs Ne Zaman Bitecek?

Coronavirüsün nezaman biteceği üzerine birço ktahminler yapılmakta. Kimilerien göre haziran ayında pik noktasına ulaşacak ve düşmeye başlayak, kimilerine göre ise senelerce sürecek. Alınan tedbirler ve insanların tutumları sonucunda bu süreci hep birlikte göreceğiz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir