Thorstein Veblen Kimdir? Sosyolojisi ve Teorileri
Thorstein Veblen, 30 Temmuz 1857’de Wiscosin’de bir çiftlikte dünyaya gelmiştir. Babasının papazlık için uygun biri olduğunu düşünmesi sonucu Thostein Veblen…
Sosyoloji ders notları, bu kategori altında yer alıyor. Sosyolojinin alt dallarının tüm notlarını bulabilirsiniz; aile sosyolojisi notları, sağlık sosyolojisi notları, sosyolojiye giriş notları, sosyoloji tarihi notları, göç sosyolojisi notları, eğitim sosyolojisi notları, endüstri sosyolojisi notları, din sosyolojisi notları, kırsal alanlar sosyolojisi notları, köy sosyolojisi notları kısacası sosyolojinin tüm altlarının notları bu kategoride yer alacaktır. Derslerden tutulan notlardan ziyade Sosyoloji aöf notları da mevcuttur. İyi okumalar.
Thorstein Veblen, 30 Temmuz 1857’de Wiscosin’de bir çiftlikte dünyaya gelmiştir. Babasının papazlık için uygun biri olduğunu düşünmesi sonucu Thostein Veblen…
LOUIS ALTHUSSER- DEVLETİN İDEOLOJİK VE BASKI AYGITLARI Pierre Bourdieu’dan bahsetmeden önce Louis Althusser’in ‘devletin ideolojik…
Toplum hakkında düşünceler, fikirler Antik Yunan dönemine kadar uzanmaktadır. O zamanın şartlarından dolayı bu düşünceler…
Sosyoloji, 19. yüzyılın sonlarında şekillenmeye başlayan ve 20. yüzyılda tanınan bir bilim dalıdır. Bu nedenle…
Öznelden genele yayılan sorunlar arasındaki bağlantı sosyolojik tahayyül ile açıklanır. Birey ile toplum birbirinden ayrı…
Modern sosyolojinin kurucusu olarak bilinen Max Weber, 21 Nisan 1864 yılında Almanya’nın Erfurt şehrinde dünyaya…
İbn Haldun, İslam alimleri içerisinde düşünceleri ve teorileriyle en çok dikkat çekmiş ve ün yapmış alimlerinden…
Sosyoloji biliminin kurucusu ve isim babası Auguste Comte’tur. Sosyoloji kelimesini ilk olarak Auguste Comte kullanmıştır.…
Michel Foucault, güncel olarak da önem işgal ettiği konumu koruyan felsefeden sosyolojiye; sanattan edebiyata; tıp alanından…
Sosyal (Toplumsal) sınıf, bireylerin içinde yaşadıkları toplumda hiyerarşik bir şekilde para, eğitim, siyaset, meslek gibi…
Karl Marx’ın Yabancılaşma Teorisi insanın varoluşuyla özü arasındaki farklılığa dayalıdır. İnsana ait olanın, insanın yarattıklarının,…
Kolektivizm, ortaklaşa hareket edilmesi gereken bir dünya görüşüne denir. Kolektivist yaşam, birliğin ön planda olduğu;…
Yabancılaşma kavramı etimolojik kökeni açısından Latince’de ‘yabancılaşmak, uzaklaştırmak, yabancılaştırmak, başkalaştırmak’ anlamına gelen ‘alieno’ fiilinden türeyen…
Sosyalleşme, bireylerin içinde doğdukları topluma, kültüre dahil olma süreçleridir. Bu süreçte birey, grubun normlarına uymayı…
Toplumsal değer, toplum üyelerinin çoğunluğu tarafından kabul edilen, onların ortak duygu, düşünce ve amaçlarını yansıtan,…
Sosyologer ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın!