SİBER TERÖRİZMİ

SİBER TERÖRİZMİ
siber terorizmi mustafa donmez sosyologer
0

SİBER TERÖRİZMİ
Mustafa DÖNMEZ – MERSİN ÜNİVERSİTESİ



İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

ÖZET
İçinde bulunmakta olduğumuz 21. Yüzyıl Bilgi Çağı birçok pozitif yönlerini bizlere sunsa da negatif yönleri de azımsanmayacak derecede ve gözden kaçırılmaması gereken yönlerini de sunmaktadır. Hele ki bu bilgi hazinesi küresel düzlemde çok üst düzey teknolojilerle birleşince ortaya çok tehlikeli suç türleri çıkmaktadır. “Siber terörizmi” dediğimiz olgunun temelinde de bu bilişim suçları yatmaktadır. Ben de bu çalışmam da neden siber suçların terör suçu olarak nitelendirildiğini araştırdım. Ve aynı zamanda ülkemizin de bu suça hatta teröre ne kadar yakın olduğunu inceledim ve sizlere sunmaya çalıştım.
Araştırmamın ilk bölümü konunun teorik al yapısını sunmaktadır; son bölümünde ise bulgular ve değerlendirme yer almaktadır. Araştırmamın yöntemi ise masa başı doküman incelemesidir.


MUSTAFA DÖNMEZ’İN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ.

SONUÇ ve ÖNERİLER
İçinde bulunduğumuz küresel düzlemde pek çok toplumsal endişelere maruz kalabilmekteyiz. Bunun nedeni olarak içinde bulunduğumuz ortamı risk toplumu olarak görebileceğimiz gibi aşırı teknolojik ve bilgi çağına ulaşmamıza da bağlayabiliriz. Araştırmada merkezi konumda olan “Siber Terörizmi” içinde bulunduğumuz dünyada birçok unsuru bünyesinde bulundurduğu için küresel dünyanın sorunudur. Ve bu noktada ilk yapılması gereken ulus devletlerinin küresel düzlemde bir araya gelip çözüm yolları geliştirmek için adım atmaları olmalıdır. Siber güvenlik sadece internet güvenliğini sağlamakla çözülebilecek bir sorun değildir. Tüm iletişim ağlarını kontrol altına almayı gerektirir. Ve süreç de sadece devletlerin tek başına
yapabileceği bir şey değildir. Çünkü siber saldırılara sadece devletin ekonomi, siyasi ve askeri kurumları hedef olmamaktadır. Bugün birçok insan telefonunda ve bilgisayarındaki bilgilerinin güvende olduğuna emin olamamaktadır.

Siber suçlarla mücadele sadece polisiye tedbirler alarak kontrol altına alınması mümkün olmamaktadır. Sınır tanımayan özelliğinden dolayı siber terörle mücadelede başarılı olabilmek için bireysel düzeyden yasal, teknolojik ve bilişim sektörüne kadar çözüm bulunmayı gerektirir.
Siber terörizmi ile ilgili kurumsal ve ulusal düzeyde eğitim amaçlı platformlar yapmalı ve katılmalıyız.

Merhaba ben Mustafa, Mersin Üniversitesi Sosyoloji Yüksek Lisans öğrencisiyim. Dolayısıyla bu süreçte yazdığım yazıları sizinle de paylaşmak için buradayım. Mail Adresi: mstfdnmzz5@gmail.com

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir