Sosyologlar Aile Danışmanı Bürosu Açabilir Mi? Kimler Açabilir?

Sosyologlar Aile Danışmanı Bürosu Açabilir Mi? Kimler Açabilir?
Sosyologlar Aile Danışmanı Bürosu Açabilir Mi?
0

Sosyologlar aile danışmanlığı eğitimi almadan önce aile danışmanlığı bürosu açamaz. Aile danışmanlığı eğitimi alıp aile danışmanı unvanı aldıktan sonra sertifikaları olacağı için büro açma imkanı kazanırlar. Bu nedenle aile danışmanlığı bürosu açabilmek için önce aile danışmanlığı sertifikasına sahip olunması gerektiği bilinmelidir. Büro açabilenler ise pdr, sosyal hizmet, sosyoloji gibi ilgili bölümlerden mezun olup aile danışmanlığı eğitimi alan kişilerdir.

Aile Danışmanlığı Bürosunu Kimler Açabilir?

Gerçek tüzel kişiler, özel hukuk tüzel kişileri ve bu yetkiye sahip olan kamu kurum ve kuruluşları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına başvurarak aile danışmanlığı bürosu açabilmektedir. Pdr, sosyal hizmet, sosyoloji gibi alanlardan bireyler aile danışmanlığı eğitimi alıp bu yönde bir girişimde bulunabilmektedir.

Aile Danışmanlığı Merkezinde Kimler Çalışabilir?

Aile danışmanlığı merkezinde çalışanlar, sosyal hizmet, sosyoloji, psikoloji, pdr, tıp, çocuk gelişimi gibi programların lisans düzeyinde eğitim veren müfredatından mezun olmalıdır. Bu alanlardan mezun kişiler aile danışmanlığı bürosunda görev yapabilmektedir.

Sosyologlar Aile Danışma Merkezi Açabilir Mi?

Sosyologlar aile danışmanı merkezi açabilir ancak aile danışmanlığı eğitimi alıp bu unvana sahip olmaları gerekir. Aksi takdirde sadece lisans eğitimini sosyoloji alanında tamamlayan birisinin aile danışmanlığı merkezi açması mümkün değildir.

Aile Danışmanlığı Hangi Bakanlığa Bağlı?

Aile danışmanlığı, aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlıdır. Büro açabilmek için de bu bakanlıktan izin alınmalıdır ve yönetmeliğe uygun bir mesleki işleyiş gösterilmelidir.

Aile Danışmanlığı Bürosu Nasıl Açılır?

Aile danışmanlığı bürosu açmak için diploma, sertifika, adli sicil belgesi, kimlik fotokopisi ve tam zamanlı iş sözleşmesi bulundurmak gerekmektedir. Bu belgeler aile danışmanlığı bürosunu ortak açan tüm aile danışmanları için istenmektedir. Ayrıyeten ofisin krokisini de bulundurmak gerekir. Aile sosyal politikalar bakanlığına başvurarak büro açmak için girişimde bulunmanız mümkündür.

Aile Danışmanlığı Ofisi Açma Şartları

Aile danışmanlığı ofisi açmak isteyenler yönetmelikle ilgili maddelere uyarak belgelerinin nüshalarını hazırlayıp Aile sosyal politikalar bakanlığına başvurmak durumundadır. Başvuru yapmak için ise tc kimlik numarası beyanı, iletişim bilgilerinin beyanı, iç hizmet yönergesinin beyanı, gerçek kişi için adli sicil kaydı beyanı, tüzel kişiler için eğer sermaye şirketiyse hissedarların beyanına ilişkin noterden tasdikli belge, dernek veya vakıfsa buna dair bilginin içeriğinin vakıf senedi veya dernek tüzüğü olarak beyan edilmesi, şirket ise şirketin kurulduğunu onaylayan bir resmi belge (örn, ticaret sicil gazetesinin aslı veya onaylı örneği) beyanının yapılması gerekmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir