En İyi Türkçe Mobil Kitap Uygulamaları | 10 Uygulama

En İyi Türkçe Mobil Kitap Uygulamaları | 10 Uygulama
0

Dijitalleşen dünya ile birlikte kitap, gazete, dergi okuma alışkanlıklarımız değişti. Gerçek hayatta bu materyallere ulaşımın ücretli olması hatta bazılarına ulaşamama durumu okuyucuların canını sıkmış durumda. Sanal dünya ile birlikte bilgiye, materyale ulaşmanın kolay olması hatta bazı materyallerin internet üzerinden ücretsiz kullanılması, ağır kitapları taşıma sorunu olmaması okuyucuları yavaş yavaş sanal dünyaya çekmekte. Peki insanları sanal dünyaya çeken mobil uygulamalar hangileri?

  1. Google Play Kitaplar
  2. Adobe Acrobat Reader
  3. Kobo Okuma Uygulaması
  4. Amazon Kindle
  5. WattPad
  6. Moon+Reader
  7. Kütüphanem
  8. Aldiko
  9. Apple Books
  10. Epub Reader

1)Google Play Kitaplar

Dünya üzerinde her işte eli olan Google kitap uygulaması da yaptı. Yapılan Google Play Kitaplar uygulaması ücretsiz bir şekilde Ios ve Android marketinde. Birçok dünya klasiği kitapların ücretsiz olması bu uygulama için + puan. Ücretsiz kitapların yanı sıra tabi ki uygulama içinde ücretli kitaplarda mevcut. İndirdiğiniz kitapları Google Kütüphanesinde bulabilirsiniz.

Keşfedin: Ücretsiz İngilizce Öğrenme Uygulamaları

2)Adobe Acrobat Reader

Kitap okunabilecek mobil uygulamalar arasında en fazla tercih edilenlerin başında yer alan Adobe Acrobat Reader ile boş vakitlerinizde PDF olarak ePub biçiminde belge veya kitap okuyabilirsiniz. Yapışkan notlar ve çizim gereçlerini kullanarak PDF üzerinde çalışmalar yapabilirsiniz. Ders çalışmak isteyenler için birebir diyebiliriz.

3)Kobo Okuma Uygulaması

Paralı kitap okuma uygulaması olan Kobo Okuma Uygulaması ile 5 milyon+ esere ulaşabilirsiniz. Kobo ücretli bir pdf alt yapısı sunarken aynı zamanda da ücretsiz pdf’ler de sunuyor. Henüz ücretsiz Türkçe PDF uygulamaları mevcut değil. Hali hazırda bulunanlara buradan ulaşabilirsiniz.

en iyi turkce mobil kitap uygulamalari

4)Amazon Kindle

Elektronik kitap almak için Amazon’un yayıncısı olduğu Kindle uygulamasını tercih edebilirsiniz. Birçok İngilizce e-kitap a ücreti ile ulaşabilirsiniz. Bu uygulamada belirli bir ücret karşılığında satış yapmaktadır.

İlginizi Çekebilir: Ales Kitap Önerileri

5)WattPad

Hikaye yazma ve okuma uygulaması olan WattPad Android ve İos marketlerinde ücretsiz bir şekilde indirile- bilir. Dünya üzerinde bu kadar popüler olması hatta Türki-ye’de de son zamanlarda popülerleşmeye başlaması programın ücretsiz olmasından dolayı değil. WattPad‘a hikaye yükleyen başarılı yazarların hikayeleri kitaplaştırılmaya başlanmış durumda. Eğer kaleminiz kuvvetli ise WattPad uygulamasında keşfedilebilirsiniz.        Uygulama üzerinden yayınladıkları hikayeler ile ünlü olan ve kitaplaştırılan hikayelerden kazanç kapısı elde eden birkaç Türk yazara değinelim. Büşra Yılmaz, Sedef Nedir Er-dem, Büşra Küçük ve çok daha fazlası…

mobil kitap okuma uygulamalari6)Moon+ Reader

Dijital anlamda okuyuculara kitabı hissettiren Moon+ Reader uygulaması birçok dilde hizmet veriyor. Uygula-mada Türkçe dil seçeneği de mevcut. Gün içerisindeki durumunuza göre şekillenen uygulamada gündüz ve gece modları da var. Ücretli ve ücretsiz seçenekleri bulunan bu uygulamanın ücretli modunu aldığınızda reklamsız okuma yapabilirsiniz. Moon+ Reader uygulaması WattPad’in aksine Ios’da yayınlanmadı. Sadece Android kullanıcıları indirebilir.

7)Kütüphanem

Kitapyurdu tarafından geliştirilen Kütüphanem uygulaması ile aldığınız kitapların arkasındaki kodu uygulamaya okutuyorsunuz ve kitap uygulama üzerinden açılıyor. Bu uygulama evde kitabı olan fakat taşımayı sevmeyen insanlar için birebir.

İlginizi Çekebilir: İçerik Analizi

8)Aldiko

EPUB, PDF ve CBZ gibi birden fazla formatı destekleyen Aldiko, gece modu özelliği ile denenmeye değer bir uygulama. Yazı tipi ve renk gibi detayları ayarlayarak okumalar yapabilirsiniz.

9)Apple Books

Apple ekosistemine ait bir cihazınız var ise en güzel tercihlerden biri olacaktır. Binlerce kitap ve kolay arayüzü sayesinde saatlerce okuma yapabilirsiniz. Tek hesaptan farklı cihazlarda da okumalar yapabilirsiniz.

10)Epub Reader

Basit kullanımı ve ücretsiz olmasıyla birlikte en fazla tercih edilen ücretsiz mobil kitap uygulamaları arasındadır. Ayrıca, sözlük entegrasyonu ile diğerlerinden ayrılıyor.

Founder of Sosyologer

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir